Úvod Jazykové kurzy Jazykové kurzy pro veřejnost Němčina v gastronomii

Jazyková škola TOP School nabízí ve spolupráci s personální agenturou GPS Gastro Personal Service s.r.o kurzy

Němčina v gastronomii

Cíl kurzu

Cílem kurzu je prohloubení stávajících znalostí německého jazyka v oblasti komunikace, procvičení a získání jistoty v používání silných a slabých sloves ve všech časech, rozšíření znalostí ve všeobecné komunikaci a především ztráta obavy z komunikace. V oblasti gastronomie je cílem kurz získání povědomí o gastronomii a gastronomických zvycích německy mluvících zemí, orientace v gastronomické terminologii v jednotlivých odvětvích a komunikace v gastronomii.

Obsah kurzu:

I. Část tématická:

  1. Gastronomie v Německu a její specifika
  2. Gastronomie v Rakousku, její podobnost s českou gastronomii a zároveň její specifika
  3. Gastronomie Švýcarska
  4. Česká kuchyně a její speciality a specifika
  5. Ovoce a zelenina
  6. Studená kuchyně
  7. Polévky a omáčky
  8. Pečivo
  9. Bezmasá jídla
  10. Drůbež
  11. Ryby a mořské plody
  12. Jídla z vepřového masa
  13. Jídla z hovězího masa
  14. Divočina
  15. Uzeniny
  16. Moučníky a poháry
  17. Dětská jídla
  18. Nealkoholické nápoje
  19. Alkoholické nápoje
  20. Míchané nápoje
  21. Servírování
  22. Nádobí, příbory, pomůcky
  23. Tvorba jídelního lístku
  24. Významné osobnosti gastronomie na jídelním lístku
  25. Kouzlo nabídky a osobnosti

II. Část gramatická:

  1. vládnutí silných a nepravidelných sloves ve v perfektu a préteritu
  2. opakovaní perfekta a préterita slabých, pomocných a modálních sloves.
  3. kloňování podstatných a přídavných jmen a zájmen.
  4. řivlastňovací zájmena, zvratná slovesa
  5. eurčitý podmět a trpný rod
  6. ouvětí souřadná a podřadná, slovosled ve větě
  7. lastní jména a zeměpisná jména a od nich odvozené názvy
  8. ytváření a porozumění slovním složeninám v oblasti gastronomie
  9. Podmiňovací způsob
  10. Slovní zásoba