Úvod › Jazykové kurzy › Jazykové kurzy pro veřejnost › Němčina v gastronomii
Jazyková škola TOP School nabízí ve spolupráci s personální agenturou GPS Gastro Personal Service s.r.o kurzy
Němčina v gastronomii
Cíl kurzu
Cílem kurzu je prohloubení stávajících znalostí německého jazyka v oblasti komunikace, procvičení a získání jistoty v používání silných a slabých sloves ve všech časech, rozšíření znalostí ve všeobecné komunikaci a především ztráta obavy z komunikace. V oblasti gastronomie je cílem kurz získání povědomí o gastronomii a gastronomických zvycích německy mluvících zemí, orientace v gastronomické terminologii v jednotlivých odvětvích a komunikace v gastronomii.
Obsah kurzu:
I. Část tématická:
- Gastronomie v Německu a její specifika
- Gastronomie v Rakousku, její podobnost s českou gastronomii a zároveň její specifika
- Gastronomie Švýcarska
- Česká kuchyně a její speciality a specifika
- Ovoce a zelenina
- Studená kuchyně
- Polévky a omáčky
- Pečivo
- Bezmasá jídla
- Drůbež
- Ryby a mořské plody
- Jídla z vepřového masa
- Jídla z hovězího masa
- Divočina
- Uzeniny
- Moučníky a poháry
- Dětská jídla
- Nealkoholické nápoje
- Alkoholické nápoje
- Míchané nápoje
- Servírování
- Nádobí, příbory, pomůcky
- Tvorba jídelního lístku
- Významné osobnosti gastronomie na jídelním lístku
- Kouzlo nabídky a osobnosti
II. Část gramatická:
- vládnutí silných a nepravidelných sloves ve v perfektu a préteritu
- opakovaní perfekta a préterita slabých, pomocných a modálních sloves.
- kloňování podstatných a přídavných jmen a zájmen.
- řivlastňovací zájmena, zvratná slovesa
- eurčitý podmět a trpný rod
- ouvětí souřadná a podřadná, slovosled ve větě
- lastní jména a zeměpisná jména a od nich odvozené názvy
- ytváření a porozumění slovním složeninám v oblasti gastronomie
- Podmiňovací způsob
- Slovní zásoba